Sprey poliüretan

Sprey poliüretan

Sprey Poliüretan:

Poliüretan sert köpük , hücresel yapılı kapalı hücreli, düşük yoğunluklu bir izolasyon malzemesidir. Hücrelerin içerisinde hapsolan şişirme ajanının düşük ısı geçirgenliği sayesinde soğuk depoların izolasyonunda en çok tercih edilen malzemedir.En düşük kalınlıkta en yüksek verimli izolasyon malzemesidir. Hafif ve uzun ömürlüdür. Yapılacak yere göre kalınlığı ve ebatları belirlenir.

Ek yeri olmadığından her türlü ısı kaçağını önler. Isı köprüsü yoktur, tek parça halindedir. Standart izolasyon malzemesiyle yapılan yalıtımdan iki kat daha fazla yalıtım sağlar ve çok daha uzun ömürlüdür. Damlama yapmaz  asit, baz , tuz gibi kimyasal maddelere karşı dayanıklıdır. Çok kısa sürede çok büyük alanlara uygulama yapılabilir. Zaman açısından tasarruf sağlar. Her türlü yüzeye her türlü açıdan , üç saniye içinde yüzde yüz tutunma sağlar. Zaman içerisinde yıpranmaz. Küflenmez, kırılmaz. Uzun ömürlüdür ve çevre dostudur. Her türlü  yüzeye anında yapışma sağladığı için yüzeyin şekli önemli değildir.

Ekonomiktir sudan nemden etkilenmez.

 

Poliüretan köpük  ilk kez Alman bilim adamı Otto Bayer tarafından 1937 yılında sentezlenmiş ve diizosiyanatın , diol ile reaksiyonuyla elde edilmiştir. Eğer ortamda su da varsa diizosiyanatın bir kısmı diol ile polimerleşirken küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir. Olgunlaşma süresi (24-72 saat) sonunda oldukça sağlam bir polimer yapı elde edilir.

 

Daha sonraları diollerin yerini daha büyük molekül ağırlıklı, polieter veya poliester yapısındaki polioller almıştır. Bu şekilde oluşan poliüretan daha sağlam ve daha esnek bir elastomer oluşturur.

Sprey poliüretan köpük yeni veya eski yapılarda temelden çatıya kadar her noktada kullanıldığı gibi daha farklı alanların yalıtımında da rahatlıkla uygulanır.

 

Çatı ve Teras İzolasyonu

Tavuk, Mantar ve Yumurta Çiftlikleri

Bodrum ve Garaj Tavanı

Tank ve Boru Yalıtımı

Bina Temelleri

Soğuk Hava Depoları

Trapez Çatıları

Süt Tankı Yalıtımı

Büyük Baş Hayvan Ahırları

Temel  beton yüzeylerinde kullanılan geleneksel sistem su yalıtımı ve ısı yalıtımı uygulamalarında kullanılan malzemelerin ek yerli olmaları, sıcak soğuk genleşmesinden kaynaklı nedenlerle ek yerlerinde zamanla açılmalar olmasına ve kötü işçilikten kaynaklı detay noktaların gözden kaçabilme olasılıkları yapılan uygulamaların zamanla yetersiz kalmasına neden olmaktadır.

 

Poliüretan Köpük malzemesinin düşük bir kalınlıkla son derece düşük ısı iletkenliği ve yüksek ısı yalıtımı performansı  perde alanlarında da benzersizdir. Temel  beton yüzeyine, hiç

bir yapıştırıcıya ve mekanik sabitlemeye ihtiyaç duymadan yüksek basınç altında püskürtülerek uygulanan poliüretan köpük uygulandığı detay noktalarında, girinti ve çıkıntılara kolay ulaşabilme yeteneği ile yatay ve düşey bütün yüzeyde iğne deliğinin bile kapandığı ekyersiz bir yalıtım  meydana getirir. Sprey Poliüretan Köpük çok güçlü yapışma özelliğine sahip olduğu için darbe, sarsıntı ve titreşimlerden etkilenmez. Esnektir, yapıyla birlikte çalışır. Kesintisiz ısı ve su yalıtımı sağlar. Asit, baz ve tuzlu ortamlara dayanıklıdır. Teraslarda kullanılan strafor ve İzocam gibi eski yöntemler yapılırken açıklık kalabiliceği, zamanla aşınıp korezyona uğrayıp hem ısı yalıtımını düşürür hem de tekrar istediği için maddi külfet getirir .

Fakat  poliüretan  hiçbir boşluk bırakılmadan yapılır. Alanı tamamen kaplar, çatı aralarında hiçbir boşluk kalmadığından kuş, böcek vb. haşeratların girmesine , tozların içeye girmesine kesinlikle engel olur. En ufak boşluklara dahi enjekte olur ve uzun yıllar kullanılabilir. Soğuk ve sıcak ısı yalıtımını %100 sağlar.

Çatı katında oturan kişilerin başlıca sorunlarından olan yazın sıcak kışın soğuk olayına ısı köprüsü olmadığından, bu soruna kesin çözüm getirir. Her türlü  çatı akıntısı oluşumu engeller.

Bilgi için resme yada dikdörtgene tıklayınız.